Mooie verbinding tussen jong en oud

20-09-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen zaterdag heeft een aantal jongeren uit de Westwijk de handen uit de mouwen gestoken. Jongeren én ouderen vonden elkaar in een mooie samenwerking op de oogstmarkt op het landgoed van Stichting Ruytenburch Stadslandbouw, ook wel de oude Moerman boerderij.

De samenwerking is ontstaan via het leefbaarheidsplatform van waaruit een sterke roep om meer verbinding naar voren kwam. Zowel jong als oud wilde graag meer onderling begrip, betere communicatie en afrekenen met een aantal vooroordelen. Het jongerenwerk en participatie van Minters is vervolgens met bewoners om de tafel gegaan om te kijken hoe dit op een leuke manier vorm te geven.

Op het landgoed van stichting Ruytenburch stadslandbouw doen veel ouderen vrijwilligerswerk op de akker. Zij wilden hun kennis en ervaring graag overbrengen op de jongere generatie. Andersom namen de jongens hun tegenwoordig haast aangeboren kennis van smartphones en iPads mee. Iedereen met vragen kon bij hen terecht. Met veel jeugdig enthousiasme stonden de jongeren de ouderen te woord en dit leverde naast weer goed werkende iPads en telefoons ook ontzettend leuke gesprekken op. Wethouder Cees Oosterom en zijn vrouw vonden het initiatief een bezoekje waard en prezen de laagdrempelige manier van verbinden.Gerelateerd