Moslims stellen zich voor en delen rozen uit

08-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag begonnen de gemeenschapsleden van de Islamitische Stichting MillîGörüş (IGMG) een actie door heel Europa. Onder het motto “Hallo, wij zijn moslims.“ wilden zij  ook in Vlaardingen het gesprek aangaan met hun medeburgers, zichzelf voorstellen, ontmoetingen laten plaatsvinden en de vooroordelen verminderen.  

Persoonlijk contact met mensen is de meest natuurlijke en beste manier om begrip en ontmoetingen te bevorderen. Studies tonen aan: veel mensen hebben wegens het ontbreken van persoonlijk contact met moslims vaak een kritische, zo niet vijandige houding, ontwikkeld ten opzichte van moslims.   

Daarom wil de jongerenvereniging van de Nederlandse Islamitische Federatie“, het directe en persoonlijke contact met hun medeburgers opzoeken, barrières opheffen en bruggen bouwen. Onder het motto: “Hallo, wij zijn moslims.“ vonden er ontmoetingen plaats om elkaar beter te leren kennen.

De actie vond In Vlaardingen plaats op en rond het Veerplein. Muhammed Ali Ozel: "Het is simpelweg een aanbod om elkaar beter te leren kennen. We willen de drempel tot contact verlagen, het gesprek opzoeken, ons voorstellen evenals vele leuke mensen leren kennen. In feite gaat het erom dat we naar elkaar kunnen glimlachen, dat we empathie kunnen creëren.”   

De actie “Hallo, wij zijn moslims.“ werd op zaterdag 7 april 2018 gehouden door heel Europa in vele steden en gemeentes. Naast het voeren van persoonlijke gesprekken konden geïnteresseerden ook een roos en een actieflyer met meer informatie meenemen.

Gerelateerd