Muurschilderingen in de PKD

24-05-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In samenwerking met Waterweg Wonen en de bewoners hebben bewoonster Ina Reiffers en Nelie Meininger, schilderes van studio Fatamorgana ,de Pieter Karel Drossaartstraat weten om te toveren in een waar paradijsje.

Ina Reiffers kwam een jaar geleden in de Pieter Karel Drossaartstraat te wonen naast een saaie grijze muur. Dat bracht haar op het idee om Waterweg Wonen aan te spreken over het ‘potje’ wat zij hebben om een wijk op te fleuren met samenwerking van de bewoners. Al snel werd ook het idee geboren om de kinderen van de Van Kampenschool tekeningen te laten maken. Daarop werd het de taak van Nelie Meininger om de in totaal 24 gekozen tekeningen van de 86 deelnemende kinderen over te zetten op de grijze muren aan weerskanten van de straat.

Nelie vond dat concept echter te simpel en heeft de tekeningen op twee muren  als schilderijen in mooie frames geschilderd met daaromheen zonnebloemen en stokrozen. De buren waren intussen erg enthousiast geworden en hebben fantastisch meegewerkt aan het opknappen van de muren en de aangelegde tuintjes. Er zijn nu ook twee gezellige hoekjes gecreëerd om samen buiten te zitten.

Op woensdag 25 mei om 14:00 uur is er een gezamenlijk feest om de muren te onthullen. De kinderen die de 24 plaatsjes op de muren hebben ‘gewonnen’ zullen dan een oorkonde ontvangen als aandenken. De rest van de deelnemers worden niet vergeten en zullen ook een leuk cadeautje ontvangen.

Er zijn hapjes en drankjes, verzorgd door de bewoners en het feest zal muzikaal worden omlijst door Kees Kortlever en zijn band. U bent allen van harte welkom!

 Gerelateerd