Mysterieus nummer

26-02-2023 Nieuws Dick van der Pijl

VLAARDINGEN/LIMOUSIN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk).

Ongeveer  acht jaar geleden heb ik mijn huidige woning gekocht, dus het ‘voorlopig’ koopcontract getekend. De eigendomsoverdracht  met de betaling van de koopsom en de lege oplevering van het huis  was twee maanden later voorzien. In Frankrijk  werkt het net zo als in Nederland. Of eigenlijk andersom : het Nederlandse recht is gebaseerd op het Franse recht. Het Franse recht (de Code  Napoleon) is tijdens de bezetting door de Fransen ruim tweehonderd jaar geleden bij ons ingevoerd en vervolgens in het Nederlands vertaald en aangepast.

Het is dus niet zo  vreemd dat het Nederlandse en Franse recht veel op elkaar lijken.

Wat ik wel vreemd vond dat in het koopcontract geen huisnummer stond vermeld. Ook op de brievenbus stond geen nummer. Alle andere huizen in de omgeving hadden wel een nummer. Toen maar even bij het gemeentehuis, de mairie, navraag gedaan. Na lang wachten, zeker wel een kwartier, kreeg ik te horen dat mijn toekomstige huis het nummer 9b had. Dat kwam mij vreemd voor daar mijn huis niet tussen nummer 9 en 11 inlag. Vervolgens heb ik contact opgenomen met de notaris die de eigendomsoverdracht zou gaan verzorgen. Zij is het gaan uitzoeken en heeft ook navraag bij de gemeente gedaan en kwam op huisnummer 4. De notaris adviseerde me dan maar in de akte geen huisnummer te vermelden.

Verwarring alom dus. Aan alle instanties waar ik mijn nieuwe adres moest opgeven heb ik alleen de straatnaam vermeld. Wel heb ik aan de straatnaam ‘Moulin de la Gabie’ toegevoegd omdat het huis daar een deel van uit had gemaakt. Zo gaat het al die jaren best redelijk. De  brievenbesteller van La Poste is er helemaal aan gewend. Dat is altijd dezelfde persoon. Met bestellingen via internet wil het wel eens moeilijk worden voor de bezorgers. Dat zijn iedere keer andere mensen en andere bedrijven.

Wie schetst mijn verbazing?! Ineens heb ik na acht jaar een huisnummer. Eén of andere slimmerik heeft de moeite genomen om een huisnummer op mijn brievenbus te schrijven met zwarte viltstift. Op de bovenstaande foto zou je een nummer kunnen ontwaren. Wat maak jij ervan?

Dick van der Pijl



Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »








Altijd Up-to-date