Na 100 dagen bijna afvalvrij

17-07-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Van 12 kg naar 2,5 kg restafval in Vlaardingen gemiddeld per huishouden in 100 dagen. Met dit prachtige resultaat hebben de circa 75 deelnemers aan de Vlaardingse editie van 100-100-100 laten zien dat het mogelijk is om de hoeveelheid afval in hun huishouden te verminderen. Een gemiddeld huishouden in Nederland gooit 9 kg restafval per week weg. In het gebied van de gemeente Vlaardingen is dat 12 kilo per week.

Door bewust minder verpakkingen in huis te halen en het afval goed te scheiden is het ze gelukt om zoveel mogelijk afvalvrij te leven. Op 12 juli werd dag 100 bereikt. Op vrijdag 1 september, na de vakantieperiode, vindt de slotbijeenkomst plaats. Hiervoor zijn alle deelnemers uitgenodigd.

De deelnemers moesten zich er wel op instellen: met een extra afvalbakje installeren op het aanrecht, wat moet ook al weer in welke bak, hoe doe je boodschappen met zo min mogelijk verpakkingen en hoe overtuig je gezinsleden om goed afval te scheiden? Zij stonden er zeker niet alleen voor en kregen op verschillende manieren hulp van elkaar, van Irado en andere professionals. Met wekelijks een opdracht werden deelnemers geïnspireerd en gemotiveerd om hun ervaringen, foto's en tips delen om elkaar te helpen zoveel mogelijk afvalvrij te leven. Er was geen wedstrijdelement aan verbonden. Op het platform www.vlaardingen.100-100-100.nl  waren hun belevenissen te volgen en zijn ook nu nog de resultaten te bekijken.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date