Na aanrijding Oosthavenkade: fietsster gezocht!

20-08-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op 20 juli dit jaar fietste Wilna Ommert op de Oosthavenkade, ter hoogte van nummer 58, toen er uit de Maasstraat een andere fietsster kwam. Het ging om een oudere vrouw die Wilna helaas vol raakte, en die viel met haar fiets door de botsing. Wilna kwam vanuit het centrum en reed richting het metrostation en werd van links geraakt, waar ze voorrang had:

,,Zij heeft mij van links geraakt, ik ben tegen een geparkeerde auto aan de rechterkant gebotst en over de auto heen buiten bewustzijn op de grond gekomen, met flinke bloedende hoofdwond. Omstanders hebben 112 gebeld en er is een ambulance gekomen, maar geen politie waardoor er geen gegevens opgenomen zijn, dus ook niet van de vrouw. Ik ben door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht’’.

Wilna heeft de laatste weken geprobeerd de fietsster te vinden maar helaas zonder resultaat: ,,Ik weet wat details over haar, en ze woont waarschijnlijk in de Oostwijk. Geen enkele instantie helpt me echter verder vanwege privacywetgeving. De auto waar ik tegenaan gebotst ben is inmiddels via mijn WA verzekering gerepareerd. Mijn fiets is via fietsverzekering gerepareerd. De kosten van de ambulance en het ziekenhuis komen bij mijn zorgverzekering, maar dan blijft er nog eens tukje eigen risico over en dat is een bedrag van €885 eigen risico. Met de WA verzekering van de ander kan dit zo geregeld zijn. Bij aanrijding met auto bestaat het waarborgfonds , dat uitkeert als de ‘dader’  onbekend is. Voor de fiets bestaat dit niet. Volgens de verhaalschade van de zorgverzekering heb ik 5 jaar de tijd om haar te vinden’’.

Wie kan Wilna verder helpen? Mail dan via deze link Gerelateerd