Categorieën

Service

Na Ambacht en Oostwijk, nu ook Buurtbezem Centrum gestart!

Na Ambacht en Oostwijk, nu ook Buurtbezem Centrum gestart!
Nieuws

Na Ambacht en Oostwijk, nu ook Buurtbezem Centrum gestart!

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 11-07-2021
  • Nieuws
Na Ambacht en Oostwijk, nu ook Buurtbezem Centrum gestart!
VLAARDINGEN – In Ambacht begonnen Hermine Konings en Elma Oosthoek er 8 jaar gelden mee en gisteren waren ze ook bij ‘de derde’. Na Ambacht startte afgelopen jaar er ook een groep bewoners in de Oostwijk met een Buurtbezem  Allerlei mensen in een buurt die met elkaar maandelijks de straat op gaan, gewapend met grijpers, bezems en vuilniszakken en daar de rommel van straat halen. En op zaterdag 10 juli was de start van de Buurtbezem Centrum, in het pand van de SP aan de Broekweg 76. Elma Oosthoek en Hermine Konings prikten ook nu weer mee, evenals wethouder en betrokken buurtbewoner Jacky Silos en ook de ‘collega’s’ van Buurtbezem Oost versterkten de groep buurtbewoners van het Centrum.  

Na een lekker bakje koffie en heerlijk stuk taart, geregeld door SP Vlaardingen zijn ze de wijk in gegaan. Mieke Peters, één van de deelnemers en bekend van veel maatschappelijke initiatieven, viel al gelijk wat bijzonders op: ,,Ik wist niet dat het vandaag Peuk Meuk dag was, maar we zijn met de Buurtbezem Vlaardingen Centrum op de Broekweg op het parkeerterrein wel enorm veel peuken tegengekomen. Alsof het een openbare asbak is!’’

De Buurtbezem Vlaardingen Centrum vindt elke 2e zaterdag van de maand plaats tussen 10.00 -12.00 uur. Ze verzamelen om 09.45 u bij locatie SP Vlaardingen aan de Broekweg 76. Voor materiaal zoals grijpers, handschoenen en vuilniszakken wordt gezorgd en de koffie en thee is ook geregeld, naast heel veel gezelligheid en lekker samenwerken!

Lijkt het je leuk om volgende keer (14 augustus) mee te doen? Meld je aan via [email protected]