Nacht van de Vrede

17-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Nacht van de Vrede is een inspirerend podium voor politiek, kunst & cultuur en biedt iedereen een platform om je uit te spreken over vrede. Deze avond wordt georganiseerd door de Ambassade van Vrede in Vlaardingen en Vele Vlaardingers Eén Huis.

,,Eén klap en alles was weg. Op 6 augustus 1945 verwoestte de atoombom ‘Little Boy’ tienduizenden levens in Hiroshima, Japan. Zeventig jaar later zijn de sporen in deze Japanse havenstad nog steeds zichtbaar’’, aldus Selma van Oostwaard.

Samen met andere jonge vredesactivisten van over de hele wereld bracht Selma van Oostwaard van PAX een bezoek aan deze stad. Zij ontmoette de burgemeester van Hiroshima, praatte met hibakusha, overlevenden van de atoombomaanval, en bracht een bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Park. Op de Nacht van de Vrede praat Selma over haar gesprekken met de hibakusha, het indrukwekkende bezoek aan de plek waar de atoombom is gevallen en waarom zij zich inzet voor een verbod op kernwapens.

‘Van Damascus naar Vlaardingen’

Hasan Deeb, afgestudeerd in mensenrechten, is sinds 9 maanden in Nederland. Hij komt uit Zamalka een dorp in de buurt van Damascus. Hij vertelt over de weg die hij afgelegd naar Nederland. De impact die een oorlog heeft en waarom hij het belangrijk vindt om hier te staan.

Dore Visser en Noah Sam, twee maatschappelijk betrokken Vlaardingers, hebben speciaal voor deze avond een muzikaal repertoire samengesteld. Met nummers van vroeger en nu. Beaty Czeto maakt met alle aanwezigen een verbindend kunstwerk, dat wordt tentoongesteld in KADE 40.

Er is ook een debat, dat wordt geleid door gemeenteraadslid Diana Kadher, Vlaardingse met Palestijnse roots.

Dag, tijd en locatie: 25 september, KADE 40, inloop vanaf 19.30 uur, entree gratis. Meer informatie HIER!Gerelateerd