Nachtafsluiting Beneluxtunnel op 26 oktober

25-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Rijkswaterstaat verricht onderhoudswerkzaamheden in de Beneluxtunnel (A4). De tunnel is hiervoor de nacht van 26 op 27 oktober in beide richtingen volledig afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

 

Afsluiting

De tunnel is afgesloten in beide richtingen tussen 22.00 uur tot 05.00 uur. De Beneluxtunnel is overdag en tijdens de spits bereikbaar. De brom- en fietstunnels blijven gewoon beschikbaar.

Bij ongunstige weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden zullen de werkzaamheden worden uitgesteld. De reservenacht is gepland in de nacht van 8 op 9 november.
 

Werkzaamheden

In de nacht van 26 op 27 oktober wordt aan het glasvezelnetwerk gewerkt. Het komende jaar wordt onder andere gewerkt aan het installeren van LED-verlichting in alle buizen, 180 nieuwe camera’s, het vervangen van het omroepsysteem en het vernieuwen van 650 stilstand detectielussen. Ook wordt er bijna 400 km nieuwe bedrading getrokken door de tunnel en er worden software-aanpassingen gedaan. Door deze werkzaamheden kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door de tunnels rijden.

 

Omleidingen

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten. Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan over de ring Rotterdam via de Van Brienenoordbrug.


Weekendafsluitingen afrit S16 Vlaardingen-Oost november en december

Vanaf 18 november zullen er ook zes weekendafsluitingen per tunnelbuis volgen. Doorgaand verkeer door de tunnel blijft mogelijk maar de afrit S16 Vlaardingen-Oost wordt afgesloten van:

•        vrijdag 18 november 21.00 tot 21 november 05.00 uur (van Vlaardingen naar Pernis)

•        vrijdag 16 december 21.00 tot 19 december 05.00 uur (van Pernis naar Vlaardingen)Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date