Niet meer appen naar de gemeente Vlaardingen

22-11-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Sinds januari 2017 kunnen inwoners en ondernemers contact met de gemeente opnemen via WhatsApp. En daar maken ook veel mensen gebruik van! Deze dienstverlening dreigt echter nu te moeten stoppen. WhatsApp heeft namelijk aangegeven dat bedrijven vanaf 7 december gebruik moeten maken van WhatsApp zakelijk. Maar WhatsApp geeft ook aan dat overheden daar geen gebruik van mogen maken. Wat nu?

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) voert namens alle gemeenten gesprekken met WhatsApp om te komen tot een oplossing. Whatsapp is natuurlijk haast niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Inwoners ervaren het als een makkelijk en prettig kanaal. Daarom zou het zonde zijn als de gemeente niet meer op die manier bereikbaar is. 

Wat als het niet lukt?
Komt de VNG er voor 7 december niet uit? Dan gaat het gemeentelijk Whatsapp-nummer uit de lucht en is de gemeente op die manier dus niet meer bereikbaar voor de inwoners en ondernemers. Uiteraard kunnen ze wel nog steeds met de gemeente contact opnemen via andere sociale media (en privéberichten blijven sturen via Facebook en Twitter). Gerelateerd