Nieuw 'bibliotheekfiliaal' in de VOP

28-09-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De verf rook nog vers toen vanochtend het doek van de Buiten-Buurt-Bieb werd afgehaald door wethouder Bart de Leede. Een prachtig huisje was het, aan de muur bij de ingang van de Buurtkamer in de Valeriusstraat bevestigd. Geen slot er op, zodat iedereen die de behoefte heeft om eens lekker te lezen er een boek kan lenen, en liefst ook weer terug brengen. Of misschien er zelf een boek deponeren dat op die manier een tweede leven krijgt.

Wat niet helemaal duidelijk was, was waar de eerste minibibliotheek gebleven was die eerder dit jaar was gemaakt. Door een collega van wethouder De Leede, namelijk Jacky Silos. U kunt het hier teruglezen en de foto’s waarop Silos bezig was terugzien. Was het dezelfde die nu eindelijk geschilderd was en opgehangen? Daar gaan we maar van uit.

In ieder geval was het vandaag Burendag, wat ook in de Buurtkamer werd gevierd. Met koffie en thee en zelfgemaakte appeltaart, die heerlijk smaakte. Later maakten de vrijwilligers en bewoners maken tijdens Burendag ook de moestuin achter de Buurtkamer winterklaar.

 

 Gerelateerd