Nieuw avontuur in de kindervallei

15-04-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Joehoe!! Lekker met een flinke vaart van de heuvel af! Dat kan vanaf nu op het nieuwe speeltoestel in de Kindervallei, de speelplek in de Vogelbuurt in Holy-Zuidoost. Met de herontwikkeling van de buurt, verandert de wijk geleidelijk van een verouderde wijk uit de jaren ’60 in een vriendelijke en open buurt, bij uitstek een plek voor starters en jonge gezinnen. En bij lekker wonen, hoort natuurlijk lekker spelen.

In de Kindervallei, het groene hart van de buurt, kunnen de kinderen zich uitleven. En sinds afgelopen week is dat nog weer een stukje avontuurlijker geworden met het grote nieuwe speeltoestel. Het maakt deel uit van een grote opknapbeurt van de Kindervallei.

In 2014 hebben bewoners intensief meegedacht over hoe de Kindervallei er in de toekomst uit moest komen te zien. Het resultaat was een meerjarenplan: in 2015 was er een opknapbeurt van de waterspeelplek voor de kleintjes, dit jaar het grote nieuwe speeltoestel dat nu geplaatst is en over een jaar of drie nog een opknapbeurt van de rest van de Kindervallei. 

Dick van der Werf, voorzitter van de bewonersvereniging, was een van de bewoners die nauw betrokken waren bij de opknapplannen. Hij en wethouder Bart de Leede openden het nieuwe toestel dan ook gezamenlijk. Jammer dat het toestel nog nat was van een regenachtige ochtend, anders waren de heren vast een keer van de glijbaan af gegaan. Daar ben je toch nooit te oud voor?Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date