Categorieën

Service

Nieuw parkeerterrein voor VFC

Nieuw parkeerterrein voor VFC
Nieuws

Nieuw parkeerterrein voor VFC

  • Redactie
  • 28-11-2015
  • Nieuws
Nieuw parkeerterrein voor VFC

VLAARDINGEN – Vandaag opende wethouder Ruud van Harten een nieuw parkeerterrein aan de Burgemeester Heusdenslaan tegenover voetbalvereniging VFC. Bij de handeling overhandigde clubvoorzitter Jan Stijger aan de wethouder een flyer, waarmee bezoekers van het  sportcomplex geïnformeerd worden over de nieuwe parkeersituatie.

Tot nu toe parkeerden bezoekers van de oudste Vlaardingse voetbalclub hun auto langs de doorgaande weg aan de Heusdenslaan. De combinatie van uitstappende kinderen en voorbijrijdend verkeer leverde ongewenst gevaarlijk situaties op. Daarnaast was de parkeerdruk op de Sportlaan erg groot. Mede op initiatief van CDA-raadslid Marco van Unen en met medewerking van de gemeente is deze situatie nu veranderd.

De nieuwe parkeersituatie is als volgt: de in- en uitrit van het terrein ligt aan de ingang van de opslag van de gemeentewerf. Vanaf Schiedam komend kun je er dus rechts afslaand oprijden, maar vanaf de andere kant is er geen afslag naar links. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje naar de verkeerslichten op de kruising Van Linden van Den Heuvellsingel/Lepelaarsingel/Heusdenslaan waar veilig overgestoken kan worden.

Bij de ingang van de parkeerplaats zullen nog een tweetal staanders en een laag hangende balk bevestigd worden om te voorkomend dat deze gebruikt gaat worden als door vrachtverkeer, bijvoorbeeld om te overnachten. Vanaf dat moment is het ook niet meer toegestaan langs de Heusdenlaan te parkeren zoals in de oude situatie.