Nieuwbouw bij voormalig Leskipand Hoogstraat van start

24-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op dinsdag 24 april ondertekenden SKA Projectmanagement, Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen de overeenkomsten, waardoor SKA Projectmanagement kan starten met de herontwikkeling van de locatie Hoogstraat 204-206, het voormalige Leskipand. De gezamenlijke inzet van deze partijen maakt het mogelijk een einde te maken aan de langdurige leegstand van deze locatie en de Hoogstraat weer meer uitstraling te geven.

Op de locatie van het voormalig Leskipand komt nieuwbouw met een bedrijfs-/winkelruimte op de begane grond van ca. 300m² met daarboven 11 stuks sociale huurappartementen te verhuren door Waterweg Wonen. Als onderdeel van de nieuwbouw zal het, vanwege instortingsgevaar, gesloopte historische - op de vlucht gebouwde - witte gedeelte van de gevel in oorspronkelijke staat worden teruggebracht.


Leegstand

Sinds de sluiting van meubelzaak Leski in de jaren negentig stond het pand aan de Hoogstraat 204-206 leeg. In de jaren daarna is meerdere malen door partijen onderzocht wat te doen met de locatie.


Nieuwbouw

Eigenaar SKA Projectmanagement heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het eerdere ontwerp; dit om de ontwikkeling mogelijk te maken en gelijktijdig tegemoet te komen aan bezwaren van omwonenden. Tijdens deze procedure kon niet worden voorkomen dat het pand in de zomer van 2016, vanwege instortingsgevaar nadat een deel van het dak was ingestort, moest worden gesloopt.


Samenwerking

In goede samenwerking met alle betrokkenen is het SKA Projectmanagement gelukt om samen met Waterweg Wonen, aannemingsbedrijf Van Zanten uit Vlaardingen en de gemeente de ontwikkeling van deze locatie mogelijk te maken. Omwonenden en ondernemers zijn tijdens een informatiebijeenkomst geïnformeerd over de planvorming, planning en gebruik van de openbare ruimte.


Actieplan Wonen

De herontwikkeling van de Hoogstraat 204-206, voormalig Leskipand, maakt deel uit van het Actieplan Wonen, de woonvisie tot 2030 om van Vlaardingen een aantrekkelijke woonstad te maken. De nieuwbouw past binnen het Centrumplan ‘De binnenstad centraal’, waarin de ambitie voor een levendige binnenstad staat beschreven, waarin de historische kwaliteiten verbonden zijn met moderne aantrekkelijkheden en waar het prettig is om te wonen, te winkelen en te verblijven.


Effect

De nieuwbouw van het project is een goede aanzet om de Hoogstraat weer een levendige winkelstraat te maken. In de straat komen steeds meer lokale ondernemers om zich te vestigen met speciaalzaken. Op de begane grond komen mooie bedrijfsruimtes die er mede voor zorgen dat de straat aantrekkelijk wordt voor het winkelend publiek.Gerelateerd