Nieuwe bestemming ‘t Waaigat

02-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Hermon Erfgoed is de toekomstig eigenaar van de onlangs gesloten meubelzaak ’t Waaigat. Tijdens een informatieavond zijn direct omwonenden, de huidige eigenaars en huurders van de Waaigat-panden geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling.

Hermon Erfgoed heeft bouwplannen voor zeventien nieuwe appartementen. Architect Wijnand Houdijk uit Vlaardingen heeft de plannen gemaakt. De voorgevels van de huidige panden worden grotendeels behouden en opgeknapt omdat dit project een flink aantal beeldbepalende panden heeft. Aan de achterzijde wordt de aangebrachte uitbreiding uit de jaren 80 verwijderd, met uitzondering van de lift en de kelder. Deze elementen worden hergebruikt voor de nieuwe bewoners. Het achtergebied wordt, in tegenstelling tot de voorgevels, wel in een geheel eigentijdse stijl gerealiseerd met loopbruggen, staal en glas. 

Aandacht voor bestaande monumenten


De aanwezigen hebben aandacht gevraagd voor de bestaande monumenten in de directe omgeving van het Waaigat. In het verleden is weleens schade ontstaan door bouwwerkzaamheden in de omgeving van de Markt. Hermon Erfgoed en de gemeente Vlaardingen proberen de overlast van de bouwwerkzaamheden van het Waaigat zo veel mogelijk te beperken en in overleg met de direct betrokkenen goede afspraken te maken.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date