Nieuwe dienst: “Eerste Advies Bij Schulden”

15-08-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Met een WhatsApp of sms je voor een advies bij problematische schulden aanmelden? Vanaf donderdag 15 augustus kan dat dankzij een nieuwe dienst van Schuldhulpmaatje Vlaardingen.
 

David de Beer, een van de coördinatoren van Schuldhulpmaatje, legt uit: “We hebben gemerkt dat veel mensen met schuldproblemen zich daarvoor schamen en geen contact zoeken met een hulpverlener en zich niet melden bij een inloopspreekuur.” Maar met Eerste Advies Bij Schulden (EABS) kan men zich makkelijk voor gratis advies aanmelden: gewoon door een WhatsApp of sms naar 06 8337 6105 te sturen.
 

Volgens De Beer hoeft men alleen zijn naam en postcode door te sturen. Niets meer dan dat. Binnen drie werkdagen neemt een vrijwilliger van Schuldhulpmaatje contact op en desnoods regelt deze dat de hulpvrager door een speciaal getrainde Schuldhulpmaatje een of twee bezoeken aan huis krijgt. Samen wordt een overzicht van de schulden gemaakt en het Schuldhulpmaatje geeft dan een advies hoe men verder moet handelen of dat men in aanmerking komt voor een langer begeleidingstraject van een Schuldhulpmaatje.

Met deze laagdrempelige vorm van hulp hoopt Schuldhulpmaatje dat mensen in een vroege stadium advies bij schulden zoeken. “Haast iedereen stuurt veel WhatsApp-berichten en nu kan men er heel makkelijk een aan Schuldhulpmaatje sturen. En dan komen wij naar je toe,” zegt De Beer. “Makkelijker dan dat kan het niet.”

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date