Nieuwe fase voor De Groene Luiken

09-12-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op woensdag 10 december wordt een aantal nieuwe voorzieningen in het aanloophuis  ‘De Groene Luiken’ in gebruik genomen. Na een flinke verbouwing is er  ondermeer een aparte rookruimte en zijn er mooie keukenfaciliteiten. Geen vragen meer over de vraag of roken nu wel of niet mag. Het aanloophuis hoopt daarmee te bereiken, dat ook mensen die niet roken of zelfs last hebben van rook de weg naar het pand aan de Oosthavenkade zullen vinden. 

Na het vertrek van het Platform Ander Vlaardingen uit het pand ontstonden nieuwe mogelijkheden. De voormalige PAV-ruimte werd verbouwd. Er is een keukenblok gekomen en de ruimte is voorzien van nieuwe dakramen en nieuw meubilair.

Na een aantal lekkages en alleen maar warmhoudplaatjes om gerechten warm te houden een hele verbetering. De ruimte wordt gebruikt door de zogenaamde 'crea-groep' van het aanloophuis. Ook vinden de trainingen van nieuwe vrijwilligers daar plaats. Er wordt al regelmatig soep en pannenkoeken geserveerd aan de gasten. Met de komst van een echte keuken ontstaan er meer mogelijkheden. 

Aan de beslissing om het aanloophuis definitief rookvrij te maken gingen veel discussies vooraf. Immers veel van de gasten die het aanloophuis bezoeken, willen graag roken. Het besluit om rookvrij te worden past echter in deze tijd. Bovendien merkten de medewerkers dat potentiële gasten en vrijwilligers wegbleven als we niets tegen het roken zouden doen. Ook voor de exposanten is het aanloophuis aantrekkelijker geworden.

Gerelateerd