Nieuwe sporthal en woningen Erasmusplein geopend

25-01-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdagmiddag 24 januari zijn de nieuwe Erasmushal en de woningen in hetzelfde complex door Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen geopend. Na het officiële moment waren er verschillende demonstraties van de basketballers van de Captains Vlaardingen, VMHC Pollux, sc Twist, de 50+ sportinstuif en OKC De Wereldwijzer. Zelfs het Nederlands Dames Zitvolleybalteam kwam langs om de nieuwe hal uit te testen! Vlaardingen in Beweging heeft de organisatie verzorgd en al deze partijen bij elkaar gebracht in de Erasmushal.

In het woongebouw zijn 46 gelijkvloerse 3-kamerwoningen gerealiseerd die allemaal verhuurd zijn door Waterweg Wonen. De bewoners wonen er in een mix van leeftijdscategorieën: 55-65 jaar, 65-75 jaar en ouder dan 75 jaar. De verhuizing van deze nieuwe huurders leverde een goede doorstoom op aan eengezinswoningen in Vlaardingen.  

De Erasmushal vervangt de oude Westwijkhallen op de Floris de Vijfdelaan. De drie zaaldelen worden overdag gebruikt voor het basisonderwijs en zijn ’s avonds beschikbaar voor de sport. De woningen en de sporthal zijn overigens gasloos en nul op de meter gebouwd.Gerelateerd