Nieuwe Stadsdichter gezocht!

23-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het jaar 2018 is bijna op zijn einde en hiermee ook het Stadsdichterschap 2017-2019. Marjoleine van Aperen was nummer zeven. Word jij nummer acht in de rij ? Wil jij ook poëtisch vertolker van Vlaardingen zijn ?
 

Jouw profiel


Jij bent betrokken bij Vlaardingen en bij wat hier reilt en zeilt en je weet daar op treffende en toegankelijke wijze over te schrijven. Je weet op grappige, serieuze, soms misschien wat kritische en het liefst altijd opbouwende manier jouw visie in gedichten te vatten. Herken jij je hier helemaal in? Dan ontvangen wij graag jouw gedicht over Vlaardingen !

Het aanbod


Het stadsdichterschap is een onbezoldigde functie die wordt aangegaan voor een periode van twee jaar; Voor de 8e editie geldt de periode van 1 februari  2019 tot 1 februari 2021.

Als stadsdichter ressorteer je onder de Stichting Anders Kijken en wordt je beeïdigd door de zittend wethouder van Cultuur.

Je schrijft over historische, actuele, danwel futuristische zaken en vindt het leuk om met je gedichten de publiciteit te zoeken, zowel in sociale media als door middel van optredens. Daarnaast schrijf je soms op verzoek gedichten voor stichtingen, gemeente of bedrijven. Te denken valt aan een gedicht voor de Geuzenmaand of een nieuwjaarsgedicht voor de Gemeente.

De Stichting Anders Kijken kan om morele ondersteuning en advies gevraagd worden.

 

Solliciteren


Jouw Vlaardingse gedicht beslaat maximaal één A4/28 regels en kan ingestuurd worden tot vrijdag 18 januari 2019, 00.00 uur.

De ingezonden gedichten zullen door een 3-koppige jury, bestaande uit Look J. Boden (voorzitter Stichting Anders Kijken), Marjoleine van Aperen (huidige stadsdichter) en Elma Oosthoek, beoordeeld worden en op Gedichtendag 2019 zal de nieuwe stadsdichter gekozen en bekend gemaakt worden.
Stuur je gedicht naar: secretaris@frisseblik.org

Een wedstrijdsecretaris zorgt ervoor dat namen en gedichten gescheiden blijven tot en met de vaststelling van de winnaar, zodat de jury onbevooroordeeld haar werk kan doen.


LAAT VAN JE HOREN !Gerelateerd