Categorieën

Service

Nieuwe wegwijzers gemeente: Vlaardingse Flaters!

Nieuwe wegwijzers gemeente: Vlaardingse Flaters!
Nieuws

Nieuwe wegwijzers gemeente: Vlaardingse Flaters!

  • Redactie
  • 10-02-2015
  • Nieuws
Nieuwe wegwijzers gemeente: Vlaardingse Flaters!

aan duidelijkheid laat dit nogal te wensen over...

VLAARDINGEN – Afgelopen vrijdag onthulde wethouder Ruud de Vries, samen met een aantal ondernemers, op de Westhavenplaats één van de nieuwe bewegwijzeringsborden die bezoekers de weg door het centrum moet wijzen. Vandaag werden de laatste palen geplaatst en Vlaardingen24 maakte een rondje stad om naar het resultaat te kijken.

Waarschijnlijk heeft wethouder De Vries de enige wegwijzer onthuld die de richting correct aangaf; veel van de borden die wij aantroffen waren namelijk erg onduidelijk of gaven domweg de verkeerde richting aan. Zo wordt iedereen die naar het politiebureau wil gaan naar de Delftseveerweg gestuurd: de komende driekwart jaar moet je toch echt naar de Westhavenkade vanwege een verbouwing. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de bordjes die verwijzen naar het politiebureau zijn afgeplakt, maar wij hebben er geen één kunnen ontdekken !

Er zijn meer vreemde wegwijzers: wie op de Hoogstraat bij het oude Bristolpand staat ziet daar een wegwijzer waarvan één deel tussen twee overhangende luifels van een leegstaand pand verdwijnt. Wie de bibliotheek zoekt wordt door diezelfde wegwijzer een andere kant op gestuurd dan bezoekers voor de bioscoop. En wij maar denken dat ze allebei aan het Veerplein liggen…Op de Hoogstraat staan overigens verschillende borden die wijzen welke richting de Hoogstraat is. Als je ergens bent, dan lijkt een wegwijzer naar de plek waar je bent ons enigszins overbodig.Bij de Grote Kerk troffen we ook een nogal onduidelijke wegwijzer aan: wie naar het treinstation Vlaardingen-Centrum wil wordt verwezen naar de ingang van woonwinkel Het Waaigat, zo ongeveer tussen de Smalle Havenstraat en de Hoogstraat. Waarschijnlijk wordt bedoeld dat je om de kerk heen moet lopen, maar wij waren het spoor allang bijster.

De onduidelijkste wegwijzer bewaren we voor het laatst: de wegwijzer op de Oude Havenbrug ter hoogte van de viskraam. Als je het Museum zoekt, of de horeca op de Westhavenplaats dan wordt je richting de Oosthavenkade gestuurd, schuin naar de overkant. Dit snapten we dan weer wel, want als de bordjes de goede kant op zouden wijzen dan zou de eerste de beste vrachtwagen ze er afrijden. Bij diezelfde Oude Havenbrug troffen we overigens ook nog een oud bordje met “Cultureel Centrum Hollandia” aan…goede oude tijd, zullen we maar denken.
Het commentaar van de gemeente: ,,Goed dat de oplevering en het nalopen deze week nog plaatsvindt.''