Nieuwe wegwijzers in het Centrum

06-02-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Ruud de Vries onthulde vandaag samen met ondernemers Selma Cüppers-Verschoor (PSTL Womenswear, Hoogstraat), Mirella Huizer (JT Bioscoop, Veerplein) en Rory Dickhoff (BRLN, Westhavenplaats) één van de nieuwe bewegwijzeringsborden die bezoekers de weg wijzen door het centrum. In de snijdende kou hield De Vries zijn toespraakje voor alle aanwezigen gelukkig vrij kort. Na afloop werd er door de aanwezigen nog even een warm drankje genuttigd in de Irish Pub.

Doel van de nieuwe bewegwijzeringsborden is om alle winkelstraten beter met elkaar te verbinden en om horecagebieden Westhavenplaats en KW-Haven én Station Vlaardingen-centrum beter te verbinden met het winkelgebied. Ondernemers en bezoekers van de binnenstad gaven bijvoorbeeld aan dat de Hoogstraat slecht vindbaar is vanuit het lager gelegen Liesveld en andersom. Bezoekers misten daardoor een deel van de winkels. Voor bezoekers van de winkels en de bioscoop is het ook niet altijd helder waar cafés en restaurants zich bevinden. En hoe loop je vanuit de parkeergarages en station Vlaardingen-Centrum naar de binnenstad? De nieuwe borden maken dit nu duidelijk. Ook voor bezoekers interessante locaties als de jachthaven, stadspark ’t Hof en de Koningin Wilhelminahaven staan aangegeven. Betere doorstroming door het centrum is de bedoeling, waardoor bezoekers langer verblijven en meer besteden in het Vlaardingse centrum. De verwijzingen op de borden zijn tot stand gekomen in overleg met Stichting Stadshart, Stichting Stadsherstel, Citymarketing, Monumentencommissie en de Historische Vereniging. De nieuwe borden vervangen de oude ANWB-borden in het Stadshart, die verouderde gegevens bevatten en al enige tijd toe waren aan onderhoud of vervanging.

Wie nog sneller de weg wil vinden kan dit natuurlijk ook via vlaardingen24: tik op je smartphone op het witte zeshoekje met de drie strepen bovenaan een willekeurige pagina op de website. Ga dan naar ‘bedrijven’ en vul winkel, bedrijf, bioscoop of iets anders in. Op het Google-maps kaartje bij het bedrijf van je keuze zie je precies waar je zelf bent en waar het punt zich bevindt waar je heen wilt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date