Categorieën

Service

Nog geen minibossen in Vlaardingen

Nog geen minibossen in Vlaardingen
Nieuws

Nog geen minibossen in Vlaardingen

  • Redactie
  • 15-08-2018
  • Nieuws
Nog geen minibossen in Vlaardingen
VLAARDINGEN – In Vlaardingen komt er voorlopig nog geen Tiny Forest . De twaalf Tiny Forest partnergemeenten die dit najaar wel hun eerste minibos aanplanten zijn: Almere, Alphen aan den Rijn, Apeldoorn, Den Bosch, Goes en omstreken, Groningen, Hardenberg, Leiden, Maastricht, Meppel, Uithoorn en Utrecht. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Zo’n minibos in de buurt zorgt voor een gezondere leefomgeving en brengt buurtbewoners dichter bij elkaar. Na de oproep van IVN Natuureducatie begin juni om partnergemeente te worden meldden 55 gemeenten zich aan, waaruit de eerste twaalf geselecteerd zijn. Zij leggen de komende drie jaar in totaal 56 Tiny Forests aan in samenwerking met IVN, scholen en buurtbewoners.

De partnergemeenten spelen een sleutelrol in het doel van IVN: voor 2021 minimaal 100 Tiny Forests planten. Om dit doel te bereiken zoekt IVN in totaal 24 gemeenten die allen minimaal vier Tiny Forests aan willen leggen. Gemeenten die nu buiten de boot zijn gevallen hebben nog een kans. In het voorjaar van 2019 kunnen alle gemeenten zich (opnieuw) aanmelden voor een plek bij de laatste twaalf partnergemeenten.

 

100 Tiny Forests in vier jaar

Daan Bleichrodt, projectleider Tiny Forest bij IVN, is blij met het grote aantal aanmeldingen: ‘Maar liefst 55 gemeenten willen partner van Tiny Forest worden. Dat is ongeveer 15% van alle gemeenten in Nederland. Fantastisch dat er zoveel enthousiasme is om samen met buurtbewoners, vrijwilligers en kinderen buurten groener te maken. Dit laat zien dat een grote beweging aan het ontstaan is.’

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van 1,85 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij.