Categorieën

Service

OBS Klimop en t Palet Holy over op schoolwater

OBS Klimop en t Palet Holy over op schoolwater
Onderwijs

OBS Klimop en t Palet Holy over op schoolwater

  • Redactie
  • 04-09-2015
  • Onderwijs
OBS Klimop en t Palet Holy over op schoolwater

VLAARDINGEN - OBS Klimop en ’t Palet Holy zijn vorige week gestart met schoolwater. Op deze scholen drinken de kinderen vanaf dit schooljaar voornamelijk water. Ouders hoeven voortaan dus geen suikerhoudende pakjes drinken meer mee te geven. Dit gebeurt in het kader van de scholenaanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Vlaardingen. ,,In een pakje sap zitten al gauw 4 klontjes suiker. Water is een lekker en goedkoop alternatief’’, aldus projectleider Jasper Oomen van JOGG Vlaardingen.

Donderdag 27 augustus vond de aftrap bij OBS de Klimop plaats. De kinderen en de toegestroomde ouders zongen daar gezamenlijk een waterlied. ,,Het zal in het begin wel even wennen zijn voor leerlingen, docenten en ouders, maar schoolwater past goed in ons Gezonde School beleid”, aldus directrice Patries Otten van de Klimop. Naast het schoolwater gaat de school overigens ook van twee naar vier fruitdagen.

Vrijdag 28 augustus was het de beurt aan ’t Palet Holy, waar 200 enthousiaste kinderen meededen aan verschillende waterspelletjes. De school richt zich in de eerste weken van het nieuwe schooljaar op ‘Het Lerende Brein’, met daarin veel aandacht voor het goed onderhouden van je hersenen door het eten van gezonde voeding en het drinken van water. Later dit jaar starten ook de Wereldwijzer, Open Vensters en De Schakel met schoolwater.