Olielucht in Vlaardingen niet te harden

19-01-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Bij de DCMR zijn vandaag opnieuw tientallen klachten binnengekomen over een olie-achtige lucht die veroorzaakt wordt door het bedrijf Koole Tankstorage in Pernis. Enkele klachten komen uit Schiedam, maar de meeste komen uit Vlaardingen. De eerste klacht kwam vanochtend om 5.45 uur binnen en sindsdien is het aantal opgelopen tot 41. 

De DCMR heeft serieuze stappen ondernomen en Koole Tankstorage vanmiddag gemeld dat de milieudienst een procedure start voor het opleggen van een dwangsom. Daarnaast heeft de DCMR het bedrijf een proces-verbaal aangezegd. 

De DCMR meldt dat de overlast wordt veroorzaakt door stookolie met een geurcomponent. Het bedrijf heeft inmiddels voor deze stookolie een tijdelijke geurverwijderingsinstallatie bij de tank geïnstalleerd. Die wordt komende weken vervangen door een permanente oplossing. 

Er is één tank waar geen geurverwijderingsinstallatie is geplaatst en waarin wel stookolie ligt opgeslagen. De olie daarin wordt niet verplaatst, maar er kan wel een geur vrijkomen. 

Koole Tankstorage zoekt naar oplossingen voor de ladingen stookolie die naar Koole onderweg zijn om verhandeld te worden. Het bedrijf onderzoekt ook mogelijke aanpassingen in het beleid van aanname van olie. Zo wordt onder meer de snelheid van het laden en lossen van de tanks aangepast.Gerelateerd