Omfietsen voor droge voeten

19-03-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In de afgelopen periode heeft Eneco een duurzaam warmtetransportnet van 16,8 km aangelegd door Vlaardingen. Daarvoor is soms zwaar materiaal gebruikt. Dat heeft consequenties, de dijk langs het fietspad Rondom West in de Westwijk is daardoor verzakt.

Eneco wil het terrein van de werkzaamheden in een goede staat achterlaten. Voor het Hoogheemraadschap van Delfland is het van belang dat de dijk hoog en stevig genoeg is om u ook voor de toekomst tegen wateroverlast te beschermen. Daarom laten Eneco en Delfland samen de dijk ophogen. Kroes Aannemingsbedrijf B.V. gaat de werkzaamheden uitvoeren. Kroes heeft een jarenlange ervaring in het op orde houden van dijken en het verbeteren ervan.

Vanaf 16 maart nemen de werkzaamheden aan de dijk en het fietspad ongeveer 5 weken in beslag. Het fietspad wordt daarbij geasfalteerd. Gelijktijdig of aansluitend met de werkzaamheden van Delfland herstelt Eneco de beplanting (bomen en struiken) en het asfalt langs paden en wegen.

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om gebruik te maken van het fietspad Rondom West. Het fietsverkeer wordt daarom omgeleid.Gerelateerd