Categorieën

Service

Omgekomen militairen herdacht

Omgekomen militairen herdacht
Nieuws

Omgekomen militairen herdacht

  • Redactie
  • 25-03-2018
  • Nieuws
Omgekomen militairen herdacht

Fotografie: Gerard Massalt

VLAARDINGEN – In de nacht van 25 op 26 maart 1942 verongelukte een Britse Wellington bommenwerper in een weiland ten noorden van Vlaardingen. Alle zes jonge bemanningsleden kwamen hier bij om. In 2012 is vlakbij de crashplaats een monument onthuld ter nagedachtenis van deze jongens.

Vlakbij de plek waar inmiddels 76 jaar geleden deze bommenwerper neerstortte vond gisteren een herdenking plaats. Bij het Wellingtonmonument, achter Stadsboerderij Holywood werden de 4 Britse en 2 Canadese militairen herdacht, allen inzittenden van de bommenwerper, die destijds hun leven lieten in de strijd voor ook onze vrijheid. De herdenking was georganiseerd door de Werkgroep Wellingtonmonument Vlaardingen in samenwerking met het Lentiz Geuzencollege, de adoptant van het monument.

De ceremonie was waardig en goed bezocht, met onder meer vertegenwoordigers van Canadese en Britse legeronderdelen en nabestaanden van de militairen. Namens het college sprak burgemeester Annemiek Jetten enkele woorden. Jetten, die nog herstellende is van een gecomliceerde enkelbreuk, deed dit met enige ondersteuning staande.