Categorieën

Service

Omroep Wetering voortaan op Radio Schiedam

Omroep Wetering voortaan op Radio Schiedam
Uit

Omroep Wetering voortaan op Radio Schiedam

  • Redactie
  • 01-09-2015
  • Uit
Omroep Wetering voortaan op Radio Schiedam
VLAARDINGEN / SCHIEDAM - Omroep Wetering, een kleine omroep die uitzendingen verzorgt met vooral een religieuze inslag, gaat uitzendingen verzorgen bij Radio Schiedam.

Tot dusver gingen de programma's van Omroep Wetering, in 1978 in Vlaardingen opgericht, via Omroep Vlaardingen de ether in. Na onenigheid over werkwijze en uitzenduren, maakt de groep nu de overstap naar uitzenden via de Schiedamse lokale omroep.
Arjen van Bruinnessen, trekker van Omroep Wetering, is daar zeer verheugd over: “Ons werd een schitterend aanbod gedaan om acht uur radio per week te verzorgen!” Dat was een kans die de Vlaardingers niet konden laten lopen. “We zijn er blij en dankbaar voor”, aldus Van Bruinnessen.

Ook Yorick Haan, directeur/hoofdredacteur van Radio Schiedam is eveneens opgetogen dat hij met Omroep Wetering 'invulling kan geven aan de verplichting in de mediawet om aandacht te besteden aan religieuze programma's'. Omroep Wetering kan stappen in het gat dat gevallen is toen begin dit jaar het religieuze programma stopte dat verzorgd werd door de PKN. “Het betekent zelfs een forse uitbreiding, van twee naar acht uur per week”, aldus Haan. Er is wat hem betreft ook nog gelegenheid voor andere religieuze stromingen om op vaste basis een programma te maken bij Radio Schiedam.

Een groep van negen Vlaardingers begon enkele weken geleden een protestactie tegen het schrappen van uitzenduren van Omroep Wetering. Hun slogan: 'Vlaardingen wil zijn lokale omroep terug.' Met een brandbrief maakten zij hun zaak aanhangig. Deze groep komt voort uit Omroep Wetering. Al ruim dertig jaar verzorgt deze in Vlaardingen uitzendingen met een christelijke signatuur. Sinds de komst van de lokale omroep, halverwege de jaren tachtig, gebeurt dat via de kanalen van Omroep Vlaardingen. “Koor- en orgelconcerten, een verzoekplatenprogramma, gospel, klassiek, religieus, Kerk & Samenleving, een meditatie door een voorganger, het gebeurde allemaal in deze regio en was te beluisteren op de plaatselijke radio’’, aldus Van Bruinnessen.

Die uitzendingen stonden op de tocht sinds het bestuur van Omroep Vlaardingen concludeerde dat de programma's van Omroep Wetering niet goed meer passen binnen het geheel van de omroep. Omroep Wetering kreeg te horen dat het niet langer als een omroep-binnen-een-omroep kon verder gaan. Verder zou er nog maar één kerkdienst op de zondag kunnen worden uitgezonden. Het bestuur van Omroep Vlaardingen gaf er de voorkeur aan dat meerder religieuze richtingen de uitzendingen zouden verzorgen, waar dat bij Omroep Wetering toch vooral vanuit gereformeerde hoek wordt gedaan.

“Radio Schiedam is prima te ontvangen in Vlaardingen, via de ether of het internet”, aldus Van Bruinnessen.