Omwonenden in verzet tegen bouwplan Kruidenpad

10-05-2017 Nieuws Redactie

De kinderen uit de buurt willen hun speelveldje niet kwijt!

VLAARDINGEN – Omwonenden zijn in verzet gekomen tegen een plan om vijf bungalows te bouwen op een (nu nog) groen paradijsje aan het Kruidenpad. Vorige week kregen zij van de gemeente in een ongeadresseerde envelop een uitnodiging voor een informatieavond op 24 mei. De omwonenden werden hierdoor volkomen verrast. Nooit was er gesproken over het bouwen van woningen op deze locatie, nu lijken de plannen al beklonken voor zij zijn gehoord. 

De buurtbewoners hebben in allerijl een paar protestborden in elkaar getimmerd en op het veld geplaatst waar de woningen moeten komen. Voor de kinderen uit de buurt is dit hun favoriete speelplek; een keurig gemaaid grasveldje met twee doeltjes omzoomd door groen. Het lijkt een van die weinige kleine plekjes in de stad waar de natuur nog een beetje de ruimte krijgt. Als wij er zijn vliegt een bonte specht af en aan naar zijn nest in een holle boom. Met recht een paradijsje. Niet alleen de volwassenen, zeker ook de kinderen willen het niet kwijt en zijn al begonnen handtekeningen in de buurt op te halen tegen de bouwplannen. 

Dat mensen juist op deze plaats willen wonen, begrijpen de omwonenden heel goed. Hun boosheid richt zich op de gemeente. Het lijkt erop dat deze plannen al een tijd in voorbereiding zijn en dat zij er pas op het allerlaatste moment van in kennis worden gesteld. De verkoop van de grond aan de stichting CPO-5 woningen zou morgenavond al (achter gesloten deuren) in een commissievergadering worden behandeld en daarna als hamerstuk in de raadsvergadering van 23 mei - let wel, één dag voor de informatieavond – worden beklonken. 

Helemaal vreemd dat de buurtbewoners zich buitenspel gezet voelen, is het dus bepaald niet. Zij blijven met veel vragen zitten die de gemeente voorlopig niet lijkt te beantwoorden. Bij navraag wordt hen door de gemeente verteld dat het college al groen licht heeft gegeven voor de bouw en dat bezwaar maken dus helemaal geen zin heeft. Maar op de agenda van morgen staat de verkoop van grond, niet het al dan niet goedkeuren van een bouwplan. Het bestemmingsplan voorziet niet in de bouw van woningen. Er is dus een herziening nodig. Vragen, vragen, vragen… en de omwonenden willen antwoorden!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date