Onder een knijper doodgedrukt

29-01-2018 Nieuws Redactie

foto: Stadsarchief Vlaardingen

VLAARDINGEN – In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt VlaaDraaibassen en rdingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 29 januari 1925: Onder een knijper doodgedrukt.

Bekend zijn de verhalen over het zware werk en de gevaren op zee; in de havens van Vlaardingen was het niet veel veiliger. De arbeidsongevallen waren talrijk en in veel gevallen fataal. Zo ook in 1925 bij de ENCK.

Gisternacht was de 27-jarige T. Papeveld werkzaam in het motorschip Pajalo, liggende aan de Eerste Ned. Coop. Kunstmestfahriek aan den Parallelweg in Vlaardingen. Bij het neerkomen den van met fosfaat gevulden knijper gleed Papeveld uit en kreeg den knijper op het lichaam. Dadelijk werd de knijper opgehaald doch P. gaf geen teekenen van leven meer. De ontboden geneesheer constateerde den dood. Borstkas en ribben waren ingedrukt. Papeveld, die in deze gemeente woonde was gehuwd en had twee kinderen.

Gerelateerd