Ondernemen in tijden van crisis: Touringcarbedrijf De Vlaerdinger

24-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het is crisis en in meer dan één opzicht. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zorgen ook in Vlaardingen voor stillere straten en, op gezette tijden, drukkere supermarkten. Voor veel ondernemers is het lastig het hoofd boven water te houden en eerder spraken we daarover met Judith Meder van De Bonte Zebra  en met ZZP-er Sherinda van Os van den Abeelen, pedicure  van Holy Feet.

Vandaag spraken we, met zo’n twee meter afstand ertussen, met Marco Pranger. Marco is eigenaar van Touringcarbedrijf De Vlaerdinger en had net voor de afkondiging van de allereerste ‘coronamaatregelen’ zijn nieuwe touringcar gehaald. En nu ligt het helemaal stil. ,,Maar ik ben niet zielig hoor”, vertelt Marco. ,,Na 18 jaar hard werken, en dat vaak zeven dagen per week, kan ik wel iets hebben. Ik heb recht op niks maar er is een buffer. Ik vertrouw er op dat alles uiteindelijk weer goed komt en al die klanten die komen wel weer terug. Maar hoe lang dat nog duurt? Misschien het hele jaar maar dat weet niemand. Ik ben in 2003 begonnen, en hiervoor was ik chauffeur bij een ander touringcarbedrijf. Ik werkte altijd alleen, zonder personeel. Als ik dubbel werk had dan huurde ik weleens collega bedrijven in, maar dat was het dan ook. Ik hoef geen personeel te betalen nu, maar ook gelukkig niet te ontslaan. Dat is nu mijn redding. Anders dan andere bedrijven waar in betere tijden veel behoefte was aan chauffeurs en waar personeel op nu straat staat, of tijdelijk gebruik moet maken van een regeling van de overheid”.

De nieuwe touringcar blinkt en is van alle gemakken voorzien, maar zal voorlopig geen passagiers meevoeren. ,,Ja, er zou nog wel iets mee kunnen, als er bijvoorbeeld één, twee of maximaal drie passagiers een bus willen huren. Dan is er gezien de grootte van de bus geen groot probleem want tussen elk van die passagiers is er een afstand mogelijk van een paar meter. Maar dan krijg je per persoon een forse busprijs. Het kan wel, maar of het gebeurt?”

,,Ik hoop dat mijn collega’s het gaan redden, zoveel mogelijk. Het is nu moeilijk en je moet ofwel een buffer hebben opgebouwd, ofwel andere creatieve manieren verzinnen om klanten te kunnen bedienen en vast te houden. Als alles straks over is dan staan we er weer en ben ik er helemaal klaar voor. En wie die bus straks nodig heeft kan hier  terecht.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date