Ondernemers Holy zorgen voor zesde AED in de wijk

18-09-2020 Nieuws Redactie

De ondernemers overhandigen de zesde AED aan wethouder Bart Bikkers. Vlaardingen-Holy is weer een stukje veiliger. Foto: Peter Joore | De Vlaardinger 

VLAARDINGEN - In de wijk Holy in Vlaardingen is door bestuurslid Cor Huis in’t Veld van de Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy en wethouder Bart Bikkers recent de zesde AED geactiveerd. De zes AED's zijn geschonken door de Vereniging aan de inwoners van de wijk. Ze vallen onder het beheer van maar lieft 130 burgerhulpverleners die de wijk rijk is. Gezien het aantal bewoners van Holy, 13.500 mensen waarvan 7.500 vanaf 45 jaar, is het voorhanden hebben van meerdere AED's uiterste noodzaak. 

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Op centrale plaatsen in de wijk Holy zijn - dankzij de Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy - nu zes geactiveerde AED's te vinden. Deze apparaten kunnen snel voorhanden zijn bij een van de 130 hulverleners die getraind zijn om met een AED te werken. In geval van een levensbedreigende situatie door een hartritmestoornis, wordt hierdoor de kans op overleven vergroot.

Woordvoerder Cor Huis in Veld: ,,De Ondernemersvereniging Vlaardingen Holy heeft letterlijk hart voor de inwoners van de wijk. Toen we hoorden dat er een tekort was aan deze AED's, hebben we gebruik gemaakt van de gelden die ons voorhanden was middels het Ondernemersfonds Vlaardingen. Deze besteedbare gelden hebben de ondernemers in Vlaardingen Holy zelf bijeengebracht middels een extra bijdrage via de OZB. Jaarlijks ontvangen zij een bedrag van het ondernemersfonds Vlaardingen die de ondernemersvereniging dan kunnen besteden aan diverse projecten. Vanuit deze organisatie kregen we veel steun en het project kan snel gerealiseerd worden. Met de plaatsing en activatie van de 6e AED heeft de wijk nu voldoende dekking op dit gebied.''

De ondernemersvereniging Vlaardingen Holy heeft in het verleden meerdere andere projecten opgepakt en succesvol afgerond:
- Een lift bij Waterpoort waar mindervalide personen nu eenvoudig en veilig op de rondvaartboot geplaatst kunnen worden
- Schoolplein aanpassing  De Ark met thema 'Spelen en Bewegen'
- Schoolplein aanpassing  De Hoeksteen met thema 'Spelen en Bewegen'
- Geiten melkmachine Stadsboerderij voor leerproject scholen 'Waar komt de geitenkaas vandaan?'
- Licentie aankoop bewegingsprogramma Golden Sport voor ouderen boven de 55 jaar, verzorgd door Fernhout Fysiotherapie.

Projecten die nog op de doelstellingslijst staan, zijn:
- Financiële bijdrage voor het Bloemcorso (2021) door Vlaardingen
- Camerabeveiliging  op winkelcentrum Holierhoek

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date