Onhoudbare situatie op de Van Kinsbergenplaats

08-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - 'Explosieve situatie na acht jaar burenterreur' kopten wij drie weken geleden over de enorme overlast in de Timorstraat. Het blijkt bij lange na niet de enige straat waar één of enkele bewoners het woongenot van een complete straat verzieken. ONS.Vlaardingen stelde al een meldpunt burenterreur in. Daarin zal ongetwijfeld ook de Van Kinsbergenplaats een prominente rol spelen want daar lopen de gemoederen het laatste jaar flink op.

In de facebookgroep Vlaardingen Veilig plaatste Bep Maurits vandaag een noodkreet: ,,‎Een nieuw dieptepunt op de van Kinsbergenplaats. Vanmorgen trof ik dit (zie foto, red.) aan op mijn voordeur. Waarschijnlijk afkomstig van onze 'vrienden' op het pleintje. Die het continu over RESPECT hebben. Ik hoorde vanmorgen van een bewoner dat zij het zwembad en een grote tent op last van de gemeente hadden moeten verwijderen. En ja dan ga je toch gewoon de deuren van bewoners besmeuren die er iets van zeggen als je overlast geeft op het plein. Ik ben nu uitgepraat met deze mensen en hoop dat politie, gemeente, Minters en Samenwerking dit aan gaan pakken. Ik ben er klaar mee.''

Maurits' voordeur en raam waren niet uniek, ook bij vier anderen woningen waren de ramen en deuren besmeurd met een onduidelijk goedje dat buitengewoon lastig te verwijderen bleek. Misschien niet geheel toevallig de huizen van de bewoners die regelmatig hun mond opentrekken over de overlast die wordt veroorzaakt door vijf Antilliaanse gezinnen op het plein. Zij hadden onlangs een zwembad en partytent midden op het pleintje gezet en hadden het daar tot midden in de nacht onder het genot van veel bier reuze gezellig. Toezicht & Handhaving droeg de bewoners gisteren op deze spullen weer in te pakken en vandaag waren dus de huizen van de 'klagers' besmeurd.

Het is niet meer dan het laatste hoofdstuk van een boek vol incidenten. Al een jaar lang klagen de buren steen en been over het onaangepaste gedrag van de vijf families. De sfeer op het pleintje dreigt zelfs zodanig verziekt te raken dat nog maar drie weken geleden een bewonersavond werd belegd in de Stadsgehoorzaal. Woningstichting Samenwerking, Welzijnsorganisatie Minters, de politie en de gemeente Vlaardingen, Vlaardingen in Beweging; alles werd uit de kast gehaald om het tij te keren. 'Geslaagd en erg positief' omschreef Samenwerking het resultaat van deze avond. Van die positiviteit is inmiddels nog maar erg weinig over.