Categorieën

Service

Oogstmarkt: geitenwollen sokken 2.0

Oogstmarkt: geitenwollen sokken 2.0
Nieuws

Oogstmarkt: geitenwollen sokken 2.0

  • Redactie
  • 18-10-2015
  • Nieuws
Oogstmarkt: geitenwollen sokken 2.0

VLAARDINGEN – Zelfvoorzienend is Vlaardingen nog niet, maar met de streekproducten die op de Oogstmarkt gisteren werden verkocht komen we al een eind. Op het Moermanterrein aan de Westlandseweg stonden weer tal van kramen met speltbrood, Vulcaan bier, allerlei zelfgemaakte lekkernijen en nog veel meer.

De markt mocht op de warme belangstelling rekenen van Vlaardingers en hun streekgenoten en ook de politiek was aanwezig. Zo luisterde wethouder Ruud van Harten, portefeuillehouder van onder andere Milieu en Groen, belangstellend naar de presentatie van een nieuwe werkgroep die een Actieplan Natuur voor Vlaardingen presenteerde. De groep die zichzelf Team Klavertje Vier noemt heeft een visie ontwikkeld voor meer groen, en bestaat nu nog uit zeven personen die elk hun eigen ervaring, deskundigheid en netwerk inbrengen in het Actieplan Natuur.

Nel Versteeg van Team Klavertje Vier: ,, We willen ‘groen en natuur in de stad’ op de Stadsagenda plaatsen. We willen een gezamenlijk actieplan (laten) maken, met een visie en missie tot 2030, waarin groen en natuur in de stad centraal staan. Hierdoor kunnen nieuwe ontwikkelingen in de stad altijd getoetst worden aan die visie. Het moet ‘onder de huid komen’ van inwoners, bestuurders, organisaties, ontwikkelaars en woningcorporaties’’. Team Klavertje vier heeft op de burger meester haar ideeën al gedeponeerd.  

De Oogstmarkt zelf tenslotte was landelijk, gezellig en ging verder dan het traditionele ‘geitenwollensokkengedoe’, zeg maar versie 2.0. Voor wie het gemist heeft hebben we de foto’s nog.