Ook dit jaar vreugdevuren aan Broekweg en Marathonweg

01-11-2017 Nieuws Redactie

fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN – De gemeente heeft ook voor dit jaar weer een ontheffing verleend voor de vreugdevuren aan de Marathonweg en de Broekweg. Helemaal vanzelfsprekend is dit niet. Vorig jaar werden zeker twaalf fietsen van omwonenden op de brandstapel aan de Broekweg gegooid en gingen in vlammen op. GroenLinks gaf daarna aan wel klaar te zijn met de brandstapels.

Burgemeester Jetten sprak  inmiddels met de organisatoren van de beide vreugdevuren en besloot de omwonenden een enquête te sturen. 300 mensen bij de Marathonweg kregen zo’n enquête, 91 daarvan reageerden. Bij de Broekweg reageerden 122 van de 400 benaderde omwonenden.

Op basis van de antwoorden op gestelde vragen over met name overlast en veiligheid concludeert de gemeente dat op beide plekken de meerderheid van de omwonenden zich veilig voelt en meent dat de vreugdevuren een waardevolle bijdrage leveren aan de jaarwisseling.

Op die conclusie lijkt overigens wel wat af te dingen; met name bij de Broekweg. Daar lijkt slechts een zeer kleine meerderheid blij met het vreugdevuur. Bovendien heeft de gemeente gekozen voor simpele ja/nee vragen. Je voelt je dus veilig of onveilig, gradaties en nuances zijn niet mogelijk. Een nogal ruw meetinstrument dus, deze enquête.

De gemeente belooft dan ook iets te doen aan de klachten die de omwonenden in de toelichting op hun antwoorden hebben gegeven. ,,Waar nodig worden maatregelen genomen.’’ De gemeente denkt daarbij bijvoorbeeld aan een ‘vuurwerkdetectiesysteem’ en belooft de omwonenden op de hoogte te houden van de maatregelen die nog worden genomen.

 

 

 

 

 

 Gerelateerd