Ook Federatie Broekpolder ontvangt cheque

05-09-2016 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Het is even stil geweest rondom het jarige Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. maar afgelopen zaterdag was het weer zover. Directeur John Massaar verraste ditmaal de Federatie Broekpolder met een cheque t.w.v. € 10.000,-. Jeroen ter Brugge, secretaris van de federatie, mocht de cheque in ontvangst nemen. De federatie Broekpolder is daarmee het vijfde initiatief dat verrast wordt met een extra donatie van het Fonds.

Op het moment van uitreiken was een groep studenten van de Universiteit Leiden druk bezig met het rietdekken van het toekomstige Vlaardingencultuurhuis in de Broekpolder. Ook archeoloog Jeroen was er hard aan het werk.  Toen Fonds directeur John Massaar hem de cheque overhandigde, was hij dan ook compleet verrast. ,,Ik had dit totaal niet zien aankomen.'' De extra donatie is meer dan welkom. Jeroen ter Brugge:  ,,Door het menselijk kapitaal te verbinden en in te zetten voor een natuurlijke en recreatieve Broekpolder, hebben we de afgelopen jaren meer bereikt dan alleen een prettige verblijfsruimte. De polder is er door van en voor iedereen. De jubileumbijdrage van het Fonds is daarbij een prachtige en welkome stimulans'', lichtte hij toe.

Kwart van Vlaardingen


John Massaar: ,,De federatie is ontstaan uit een burgerinitiatief en werkt met veel vrijwilligers. Die zijn ook hard nodig want de Broekpolder beslaat een kwart van Vlaardingen. Dankzij hun inzet kunnen er tal van activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud. Je kunt er heerlijk wandelen en jongeren kunnen op spelenderwijs kennis maken met de natuur. Met de extra donatie hopen wij als Fonds bij te kunnen dragen aan het behoud van dit prachtige natuur- en recreatiegebied.''

Extra steuntje


Het Fonds prijst dit jaar zes organisaties voor hun goede werkzaamheden met een extra donatie. Het geldbedrag is bedoeld als extra steuntje in de rug om hun goede werkzaamheden ook in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren. Eerder dit jaar kregen de Kroepoekfabriek (Kunst en cultuur), Het PronovaCollege (Educatie), Myosotis (Maatschappelijk welzijn) en de YETS Foundation (Sport en vrije tijd)  al een extra donatie van het jubilerende Fonds.

Gerelateerd