Oorkonde voor Peter Bernhart

06-08-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Burgemeester Bert Blase heeft vanochtend aan Peter Bernhart een oorkonde uitgereikt als waardering voor zijn inspanningen om het Bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei 2015 vanuit Wageningen naar Vlaardingen te brengen. Hij klaarde dit karwei alleen in zijn handbike, een afstand van 112 kilometer. 

Peter Bernhart is een sporter met een beperking en zag dit als een uitdaging. Na een goede voorbereiding met onder andere het verkennen van het parcours, het inslaan van eten en drinken, het huren van een begeleidende motor en een auto, vertrok Peter Bernhart na de plechtigheid van de Dodenherdenking op het Verploegh Chasseplein op 4 mei naar Wageningen. 

Daar vond om klokslag 24.00 uur een ceremonie plaats op het plein voor Hotel De Wereld, waar in 1945 door Prins Bernhard de capitulatie van Duitsland werd getekend. Het Bevrijdingsvuur werd daarna door honderden ploegen afkomstig uit heel Nederland, in ontvangst genomen. Peter Bernhart werd daar nog op een speciale manier toegesproken door de burgemeester van Wageningen, Geert Rumund. Hij was de enige deelnemer aan deze Bevrijdingsestafette die de fakkel op deze manier naar zijn woonplaats bracht. Vlaardingen is overigens een van de weinige gemeenten in Nederland die al vanaf het organiseren van de eerste Bevrijdingsestafette present is. 

Daarna begon de tocht van 112 kilometer naar Vlaardingen. Via de Lekdijk ging hij richting Rotterdam om bij het voormalige sportpark de Vijfsluizen de gemeentegrens van Vlaardingen te passeren om via de Schiedamseweg, Blokmakersplaats en Hoogstraat naar de Markt te rijden. Om precies 11.00 uur reed Peter Bernhart de Markt op om het Bevrijdingsvuur aan de burgemeester te overhandigen. 

Het was niet de eerste keer dat Peter Bernhart in zijn handbike zo´n tocht ondernam. Vorig jaar deed hij dit vanuit Tiel in het kader van De Slag bij Vlaardingen. Verder is Peter Bernhart bekend van de rolstoelprojecten voor leerlingen van de Vlaardingse basisscholen en heeft hij in het verleden aan diverse rolstoel marathons in binnen- en buitenland meegedaan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date