Oorlog op het fietspad

13-07-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/HILVERSUM - Het is dringen op de Nederlandse fietspaden. De afgelopen jaren waren er meer ernstige ongelukken onder vooral ouderen en scholieren. Soms met dodelijke afloop.

Scheurende speedbikers, appende scholieren, wankele ouderen op E-bikes, voortrazende groepen wielrenners en dan heb je nog de klassieke 'op eigen kracht-fietser'. Wederzijds onbegrip en irritatie nemen snel toe. Vooral wielrenners gelden als asociaal. Zij vinden op hun beurt appende scholieren en ouderen op elektrische fietsen een gevaar op de weg.

De overheid probeert de drukte in goed banen te leiden. Zo mogen speedbikers, tot 45 km per uur, sinds begin deze maand binnen de bebouwde kom niet meer op het fietspad. Maar weinigen houden zich aan deze maatregel. Hoe voorkomen we oorlog op de Nederlandse fietspaden?

Vanavond zendt Omroep Max een aflevering uit van Hollandse Zaken, om 21.05 uur op NPO 2. Eén van de studiogasten is Eva, die in Vlaardingen op 2 juli van haar 'sokken'  werd gereden door een wielrenner.

Gerelateerd