Categorieën

Service

Oostwijk opgefleurd

Oostwijk opgefleurd
Nieuws

Oostwijk opgefleurd

  • Redactie
  • 25-06-2018
  • Nieuws
Oostwijk opgefleurd
VLAARDINGEN - De Vlaardingse Oostwijk is opnieuw ‘in het nieuw’. Het meest opvallende is de bloemenpracht, die kort geleden aan de lantarenpalen in de wijk is opgehangen: aan de Oosthavenkade, de Schiedamseweg, een stukje Hofsingel (nabij Pannenkoekenhuis) en voorts bij de vijf ingangen van de Oostwijk: nabij station Oost, de Julianasingel, Hoflaan, Kortedijk en Delftseveerweg, op de kruisingen met de Schiedamsedijk.

Al deze fleurige hanging baskets zijn gefinancieerd door het Ondernemersfonds Oostwijk, wat alle bedrijven in het gebied van postcode 3134 omvat. De baskets worden vóór de winter weer weggehaald, om dan plaats te maken voor sfeerverlichting, die zal aansluiten bij het Ondernemersfonds Centrum (Winkelgebied Stadshart). 

Daarnaast maakt het fonds Oostwijk zich op om (hopelijk nog dit najaar) bij enkele van de wijk-ingangen als hierboven genoemd (én nabij de metro-spoorovergang bij de Oosthavenkade) een aantal aantrekkelijke bankjes te gaan plaatsen, met toepasselijke verlichting die door zonne-energie wordt opgewekt. Contacten daarover zijn met de gemeente lopende.

Ten slotte is het bestuur van Ondernemersfonds Oostwijk deze maand uitgebreid met twee nieuwe ondernemers: Bastiaan van der Heijden (Gerechtsdeurwaarders Van Houwelingen & Partners) en Robert van Marwijk (De Hypotheker), zodat het bestuur weer op sterkte is. De andere leden zijn René van de Veen (Kinderopvang Ot en Sien), Frans van Brederoode (adviesbureau), Bob Meulendijk (Zonwering Vlaardingen) en secretaris Arie Ouwendijk ([email protected] ).  Zij zijn allen aanspreekbaar voor ondernemers in de wijk, die een goed en uitvoerbaar idee hebben om het ondernemersklimaat in de Oostwijk nog verder te vergroten.