Open groene tuinen avond

05-06-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Wilt u weten hoe een natuurvriendelijke groene tuin eruitziet? Heeft u een betegelde tuin en wilt u meer groen in uw tuin? Of wilt u nuttige ideeën opdoen voor uw tuin? Kom dan eens een kijkje nemen in een groene tuin in uw buurt. Op donderdag 15 juni bent u tussen 18.30 en 22.00 uur welkom in een aantal tuinen in verschillende wijken in Vlaardingen. Bel dus gerust aan bij de bewoners van deze tuinen. Welke tuinen u kunt bezoeken is in de week voor 15 juni HIER te vinden.

Deze open tuinen avond is een initiatief van Team Klavertje Vier, een groepje Vlaardingse natuurliefhebbers, die groen in de stad belangrijk vinden. In het afgelopen jaar zijn drie natuurvriendelijke voorbeeldtuinen aangelegd door een Klavertje Vier Pop-up tuinteam. Ook deze tuinen, in de Putterstraat en de Johannes van Bijnenstraat, zijn nu te bezoeken.

Natuurvriendelijke tuin


In een natuurvriendelijke tuin is bij de aanleg rekening gehouden met de dieren. Vogels, vlinders, bijen, hommels, egels, kikkers en allerlei andere dieren hebben net als mensen behoefte aan voedsel, veiligheid en ze willen zich voortplanten. Hoe help je ze daarbij? Zorg bijvoorbeeld voor bloemen met volop nectar en stuifmeel, hang nestkastjes op voor vogels en vleermuizen, plaats insectenhotels, maak een oevertje langs je vijver, plant bomen en struiken met vruchten en maak takkenrillen en verstopplekken voor egels. En zo zijn er nog meer manieren om een mooie tuin te maken die voor dieren en voor mensen prettig is. Een korte cursus natuurvriendelijk tuinieren staat voor dit najaar op het programma.

Groen doet goed


Groen doet goed. Het maakt een stad aantrekkelijker, zorgt voor verfraaiing, voor een betere gezondheid, voor ontspanning, voor zuurstof en verkoeling. Ook draagt groen bij aan het waterbeheer. Gezamenlijk groenonderhoud kan daarnaast de sociale contacten in straten en wijken verbeteren. Wie meer willen weten over de acties van Team Klavertje Vier, kan dit volgen op de facebookpagina.