Categorieën

Service

Openbare basisschool De Klimop wint goud!

Openbare basisschool De Klimop wint goud!
Onderwijs

Openbare basisschool De Klimop wint goud!

  • Redactie
  • 21-05-2015
  • Onderwijs
Openbare basisschool De Klimop wint goud!

De Gouden Grijper werd direct in gebruik genomen

VLAARDINGEN - Vandaag reikte wethouder Ruud van Harten de Gouden Grijper uit aan basisschool De Klimop. Twee leerlingen van de school, Revelino Monk en Marisa da Conceicao namen daarbij de Grijper trots in ontvangst.

De Gouden Grijper wordt uitgereikt aan een school die zich inzet voor het bestrijden van zwerfafval. Basisschool de Klimop heeft het zwerfafval bestrijden toegevoegd aan het weekprogramma; hierdoor leren kinderen van jongs af aan "gooi afval waar het hoort" en ziet het er in de schoolomgeving opgeruimd uit.

Tegenwoordig doet de Klimop ook mee met het schoolbuurtadoptie project. Dit is een samenwerking tussen de gemeente, de school en stichting Lawine. Ook hierbij gaat het over het verantwoord omgaan met afval. Dat de school maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan blijkt ook nog uit andere zaken en projecten. Zo wordt eens per jaar een sponsorloop gehouden voor een goed doel. De ouderraad en het team bepalen daarbij samen waar de opbrengst naar toe gaat. Een terugkerend doel is een basisschool in Zuid-Afrika, die zij ‘geadopteerd’ hebben.