Opening Expositie Generaties schilderen voor Vrede

28-10-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De hele PAX Vredesweek lang organiseerden kunstenaars van Stichting Zona Franca, samen met PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen, en met de medewerking van VluchtelingenWerk, het kunstproject "Generaties Schilderen voor Vrede". 

Belangrijkste doel van dit project was met een grote groep deelnemers samen op zoek te gaan naar (eigen (lievelings-) beelden van vrede en deze te tekenen en te schilderen. Het resultaat is vier grote kleurrijke doeken vol ‘beelden van vrede’.   Ze tonen belevenissen van vrede en dromen van vrede.  

De deelnemers aan het project Generaties Schilderen voor Vrede waren autochtone Vlaardingers en nieuwe Vlaardingers gevlucht uit oorlogslanden. En gezien het thema, de deelnemers waren van alle generaties:jong en oud. Rond de vijftig mensen hebben op verschillende manieren aan de realisatie van de schilderijen gewerkt. Het schilderen werd begeleid door de kunstenaars Mosab Anzo uit Syrië, Houman Esmail Nia uit Iran en Juan Heinsohn uit Chili. De kunstenaars Jorge Kata Nuñez uit Chili en Alina Eliza Smocov uit Roemenië kwamen het team versterken. Dat maakte het project nog meer bijzonder.   

De schilderijen worden voor het eerst geëxposeerd bij Vluchtelingenwerk. Daarna maken zij een ronde door Vlaardingen, gaan naar alle wijken om daar mensen van verschillende generaties te inspireren om ook in vrede te geloven. PAX Ambassade van Vrede zal deze tour organiseren.  

De opening van de tentoonstelling door Bart de Leede, Wethouder en Ambassadeur van de Vrede namens het college B&W, is op donderdag 1 november, om 11.30 uur in het kantoor van  Vluchtelingenwerk, Rotterdamseweg 176. Iedereen is daarbij van harte welkom.Gerelateerd