Opknapbeurt voor speelplek Marnixplantsoen

17-10-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De speelplek in het Marnixplantsoen is een van de grotere in Vlaardingen. Al jaren klauteren, rennen, bungelen en schommelen hier dag in dag uit kinderen van allerlei leeftijden. Nu zijn de speeltoestellen en de ondergrond dan ook hard aan vernieuwing toe. En, hoe die nieuwe speelplek er uit komt te zien, daar mogen jong en oud de komende weken over meedenken.

De gemeente heeft drie voorstellen laten maken die laten zien wat er binnen het beschikbare budget en binnen de beschikbare ruimte mogelijk is. Het zijn voorstellen die allemaal iets te bieden hebben voor kinderen van verschillende leeftijden. Op woensdag 24 oktober zijn omwonenden, kinderen en andere belanghebbenden van harte welkom op de inloopbijeenkomst. Tussen 17.00 tot 18.00 uur kunnen bezoekers in de Heemtuin (naast de speelplek in het Marnixplantsoen) de verschillende ontwerpen bekijken en toelichting op de ontwerpen krijgen. Ook kunnen zij laten weten welk ontwerp ze het mooiste vinden en wat er eventueel nog aan het ontwerp aangepast kan worden, om het nog spannender, leuker, uitdagender of beter te maken.

Online bekijken en reageren


Wie niet naar de bijeenkomst komt, maar wel mee wil denken, kan hier terecht . U ziet de ontwerpen en u kunt tot en met zondag 4 november reageren via een online reactieformulier.

In november kiest de gemeente aan de hand van alle reacties het beste voorstel en laat hier nog verbeteringen in aanbrengen aan de hand van de binnengekomen opmerkingen. De werkzaamheden aan de speelplek gaan vervolgens zo snel mogelijk van start. De kinderen kunnen dan volgend voorjaar slingeren, draaien, glijden en plezier hebben in een geheel vernieuwde speelplek.Gerelateerd