Oppassen voor blauwalg in de Krabbeplas

09-05-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het is nog niet echt weer om een duik te nemen in de Krabbeplas, en dat is maar goed ook. Bleek uit de jaarlijkse test van de Omgevingsdienst Midden-Holland nog dat het water het keurmerk goed kreeg, sinds 8 mei is het weer oppassen geblazen. Er is een waarschuwing voor blauwalgen. Zwemmers hebben kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.

Recreatiegebied de Krabbeplas ligt aan de rand van Vlaardingen Westwijk en Maassluis. De officiële zwemzones bevinden zich aan de zuid- en oostzijde van de plas en zijn begrensd met een ballenlijn. Zowel voor Krabbeplas Oostzijde (Vlaardingen) en Krabbeplas Zuidzijde geldt de waarschuwing voor blauwalgen. Ga je zwemmen dan bestaat er kans op huidirritatie en maag-/darmklachten.

Zwemmen wordt dan ook sterk afgeraden. De zwemadviezen van de Omgevingsdienst Midden-Holland gelden van 1 mei tot 1 oktober. In plassen met een negatief advies lopen zwemmers een grotere kans op huid-, maag- of darmklachten. De Krabbeplas was goed bevonden, maar sinds gisteren is dat dus anders.