Oproep aan alle trompettisten: speel mee op 4 mei

26-03-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Amper drie dagen terug deed hij de oproep op Facebook en al bijna 20.000 mensen reageerden er positief op. Muziekdocent en trompettist Harmen Klaver vertegenwoordigt een groep trompettisten die ervoor pleiten om op 4 mei te spelen. Klaver was ook onder meer trompettist van het Orkest Koninklijke  Luchtmacht en chef-dirigent van fanfareorkest Koninklijke Luchtmacht.

Het gaat hier niet om een willekeurig stukje muziek, maar om het Signaal Taptoe Infanterie, en dat dan om 19:58 uur uitvoeren. Het signaal Taptoe Infanterie is bekend van de herdenking op 4 mei. Voorafgaand aan de twee minuten stilte om acht uur 's avonds wordt het gespeeld. Door de coronacrisis kunnen herdenkingen niet doorgaan. Dan is dit een mooi alternatief.

In je tuin, in de straat, op een plein, bij een verzorgingshuis, ziekenhuis of op een kerktoren. Harmen Klaver: ,Laten we 75 jaar vrijheid zo gedenken en ondanks de crisis invulling geven. Deel en zeg het voort. Doe mee. Succes.’’Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date