Opruimactie vuurwerk succesvol

04-01-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In december konden bewonersgroepen en verenigingen zich vooraf aanmelden voor de vuurwerkinzamelactie van de gemeente, ondersteund door Minters, om samen op 1 januari hun straat of buurt weer snel schoon en veilig te maken. De animo was groot: twintig straten meldden zich aan voor de actie. Totaal werden 660 zakken vuurwerkafval ingeleverd. Een flinke verhoging ten opzichte van vorig jaar. Toen werden er 393 zakken vuurwerkafval ingeleverd.

De bewoners van de Willem Frederikstraat, Kemperhof, 2e Maasbosstraat, Van Maerlantlaan, Kuiperstraat, Londenweg, Groeneweg, Delftseveerweg, Abel Tasmanlaan, Valeriusstraat,Robert Schumanring even, Van Oostervantstraat, Rietgansstraat, Vingerhoedskruid, 2e van Leyden van Gaelstraat, Jacob Gillestraat, Amalia van Solmslaan (2 groepen), Mekelstraat en Goudsesingel gingen met z’n allen aan de slag om hun straat weer netjes schoon te maken. Als dank voor hun aanmelding en inzet kregen deze harde werkers een burenpakket met koffie, thee , ranja en wat lekkers en een opruimpakket.

Op 1 en 2 januari konden Vlaardingers hun vuurwerkafval inleveren. Hiervoor kregen zij 1 euro per volle vuilniszak. In totaal zijn er dus 660 zaken vuurwerkafval ingezameld. Een heel mooi resultaat.

Gerelateerd