Oranje Fonds steunt YETS Foundation

18-01-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Het Oranje Fonds zegt over een periode van vier jaar in totaal €121.000 financiële steun toe aan de YETS Foundation. ,,Hier zijn wij ontzettend blij mee’’, aldus Peter Ottens, oprichter en directeur van de YETS Foundation. ,,Dankzij deze extra financiële steun kunnen we de komende jaren onze projecten voortzetten en hebben we de garantie om meer jongeren in kracht te stellen om zelf een positieve plek in de maatschappij te vinden’’.

De YETS Foundation zet sportteams op voor kwetsbare jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. In Schiedam en Vlaardingen zijn er op deze manier zo’n 80 jongeren actief bezig met basketbal. Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches - die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden -  worden zij geholpen naar positieve deelname aan de maatschappij. De YETS Foundation leert de jongeren zelfredzaam te zijn. Dit doet de stichting onder andere door middel van samen sporten, samen eten en huiswerkbegeleiding. Daarnaast leren de jongeren iets terug te doen voor hun eigen omgeving.

 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar een zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willen-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Naast het Oranje Fonds wordt de YETS Foundation gesteund door Fonds Schiedam Vlaardingen, RaboRotterdamFonds, gemeente Schiedam en gemeente Vlaardingen. Daarnaast is er een partnerschap met diverse partijen uit onderwijs en ondernemers uit de regio. 

 

Doe mee


Ook u kunt een bijdrage leveren aan de projecten van de YETS Foundation. Kijk op onze website voor de mogelijkheden: www.yetsfoundation.nl/kom-in-actie/  Gerelateerd