Overlast Buizengat aangepakt

18-08-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Met een aantal maatregelen wil de gemeente paal en perk stellen aan de overlast in het Buizengat. Die wordt vooral veroorzaakt door jongeren die er zwemmen met het warme weer, en die daarbij nogal wat herrie produceren en rotzooi achterlaten.

Na aanhoudende klachten over verschillende vormen van overlast heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten om een zwemverbod in de avonduren in te stellen bij het Buizengat. Dit zwemverbod geldt vanaf woensdag 19 augustus, iedere dag vanaf 18.00 uur voor een gedeelte van de Vaart en het Buizengat (het gebied vanaf de Oude Havenbrug tot aan de Westlandseweg, begrenst door de Delftseveerweg).

Er worden ook extra grote prullenbakken geplaatst die regelmatig worden geleegd. Zowel de politie als toezicht en handhaving gaan vaker controleren. Het jongerenwerk van Minters wordt ingezet om de verbinding te zoeken met jongeren, om zo de overlast in te perken.

Rondom het water komen borden te staan met zogenaamde Speelregels. Daar staat op:

•        Verboden te zwemmen na 18.00 uur

•        Verboden te zwemmen bij de brug en de sluis

•        Veroorzaak geen geluidsoverlast

•        Geen alcohol en drugs

•        Houd de omgeving heel en schoon

•        Houd rekening met elkaar   

Het college verwacht op deze manier de overlast te beperken, en toch de mogelijkheid te geven om een frisse duik te nemen. ,,We blijven de situatie monitoren en als het nodig is kijken we welke andere maatregelen genomen kunnen worden’’, aldus een persverklaring.

 

Buiten zwemmen

Na de sluiting van de buitenzwembaden zijn er in Vlaardingen weinig mogelijkheden om buiten te zwemmen. In de Krabbeplas is regelmatig blauwalg, waardoor zwemmen daar ongezond is.

Er zijn geen plannen voor een buitenzwembad in Vlaardingen. Er wordt wel hard gewerkt om op den duur de Krabbeplas weer voor het zwemmen geschikt te maken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date