Paasstorm in aantocht !

27-03-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Een dagje door de Broekpolder struinen of naar een pretpark ? Voor morgen lijkt dat niet echt een goed idee, want we krijgen een stormachtige Tweede Paasdag.  Het gaat het in het hele land hard waaien, maar met name aan de kust worden zware windstoten verwacht, mogelijk meer dan 100 kilometer per uur. In dat geval hebben we het al over een storm.

Het KNMI heeft daarom voor morgen code geel afgegeven. Die geldt voor het hele land. Vooral aan de west- en noordwestkust gaat het stormen en is er kans op windkracht 9 maar ook in de rest van Nederland gaat het flink waaien. Met windkracht 6 of 7, zelfs in het binnenland. Daar zijn ook zware windstoten mogelijk van 80 tot 100 kilometer per uur. Daarbij gaat het ook nog eens regenen en is er kans op onweer en hagel.

De piek van de Paasstorm tussen 12.00 uur en 18.00 uur . De VerkeersInformatieDienst (VID) adviseert mensen die met een caravan of aanhanger rijden hun reis zo te plannen dat ze de grootste windpiek vermijden. Vroeg vertrekken dus voor wie plannen heeft, of juist laat als de piek voorbij is. Op hoger gelegen wegdelen als bruggen, fly-overs en dijken is het risico om van de weg af te worden geblazen het grootst.
Eén voordeel van de storm is er wel: de buien trekken daardoor ook weer snel over. Misschien dat zelfs de zon hier en daar nog te zien is.


Gerelateerd