Padre Alejandro vanavond in de Lucaskerk

15-03-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – In de Lucaskerk kunt u vanavond kennismaken met padre Alejandro, de ontvanger/Laureaat van de Geuzenpenning 2019.

U bent namens Amnesty Vlaardingen, Vluchtelingenwerk, Vlaardingse kerken en PAX  Ambassade van Vrede van harte welkom om kennis te maken met het werk van padre Alejandro. De padre zet zich in Mexico in voor het lot van vluchtelingen en ongedocumenteerden. Zij zijn op de vlucht voor de criminaliteit en de corruptie in hun land. Tijdens hun vlucht worden zij geconfronteerd met “nepvluchtelingen”.  Zij horen de vluchtelingen uit en wanneer het idee is dat deze mensen geld bij zich hebben, schrikken zij er niet voor terug om deze mensen te vermoorden en te beroven. De route des doods. Naast deze criminaliteit worden deze mensen ook geconfronteerd met  honger en dorst. 

De padre zet zich al 14 jaar in voor deze vluchtelingen door hun daadwerkelijk hulp aan te bieden. Hij heeft hiervoor met steun van de kerk een huis geopend waar deze mensen even op adem kunnen komen. Maar ook is hij de discussie aangegaan met de politiek om deze situatie aan te pakken. Dit heeft er toe geleid, dat hijzelf bedreigd werd en het land heeft verlaten. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en hij is weer terug gegaan naar zijn post. Hij zet zich met gevaar voor eigen leven in om deze mensen te ondersteunen.

Ook Amnesty zet zich in voor deze situatie in Mexico. Vanavond kunt u door film- en beeldmateriaal kennis nemen van de situatie in het werkgebied van de padre. Daarna kunt u uw vragen stellen aan de padre. Dichterbij de problematiek kunt u niet komen. De avond wordt geleid door Maurice van Beers, die tevens als tolk functioneert.

De avond is gratis toegankelijk, maar een gift voor het werk van de padre is welkom.  De inloop is vanaf 19.45 en de aanvang 20.00 uur. De Lucaskerk bevindt zich aan de Hoogstraat 26.Gerelateerd