Parkeren met gespaarde punten: iets voor Vlaardingen?

11-08-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanaf september wordt parkeren in de parkeergarages goedkoper: het tweede uur sta je er gratis. De bedoeling ervan is om hiermee de gastvrijheid van de binnenstad te vergroten, de verblijfsduur van bezoekers te verlengen en zo de omzet in de binnenstad te verhogen. Er is ook de nodige kritiek. Daarbij worden Maassluis, Naaldwijk en Zoetermeer genoemd. Plaatsen met aantrekkelijke winkelcentra, vlakbij, waar je geheel gratis of in ieder geval de eerste paar uur ‘voor niks’ kan parkeren. Waarom zou je in Vlaardingen dan betalen voor een half leeg centrum? Daarbij komt dat de eigenaar van de parkeergarages geen cent bijdraagt: alles wordt betaald door bijdragen van ondernemers en de gemeente. Dat het anders kan, en een stuk creatiever, laten ze zien in Tiel.

In Tiel hebben ze sinds twee jaar een systeem waarbij je punten spaart met je aankopen en daarmee betaalt bij parkeerautomaten. De parkeerautomaten zijn daarvoor inmiddels aangepast en je kunt er betalen met je ‘Flippas’ (van Flipje Tiel, inderdaad)

Deelnemende winkeliers, en dat zijn er vele tientallen in de binnenstad, geven zo eigenlijk het parkeergeld terug aan hun klanten. Het is daarmee gelijk een stimulans voor het winkelend publiek om ook bij de deelnemende partijen hun inkopen te doen. En daarmee een middel in het behoud van de winkels in de Tielse binnenstad.

De actie werd vooraf gesteund door zowel de gemeente als de ondernemersvereniging Hart van Tiel. De landelijke ketens hebben vaak al een klantenpas en de lokale middenstand heeft er nu dus ook een lokale Flippas. Dus parkeren in Tiel kan voor de slimme consument voortaan gewoon gratis zijn.

Misschien een ideetje dus voor Vlaardingen, maar dan de zogeheten ‘Haringpas’? Korting op aankopen die je verzilverd via gespaarde punten.  In Tiel kun je met de FlipPas punten sparen bij de deelnemers. Die punten vertegenwoordigen een geldelijke waarde en kunnen worden ingewisseld voor korting op aankopen, of bij speciale acties. Voor meer informatie over dit spaarsysteem, kijk op www.flippas.nl  .Gerelateerd